İhtiyaç Faiz Oranları
Birçok kişi faizli İhtiyaç kredisi çekiyor. Bunun için başvuru yaparken faiz oranlarına bakmak ve iyi değerlendirme yapmak gereikyor.
Kredi Çekme İhtimalini Artıran Öneriler
Kredi çekme ihtimalini artıran öneriler aslında bankalara başvuru yapmadan önce nelere dikkat etmek gerektiğini de gösteren bir durumdur. Bankalar gelişigüzel kredi vermedikleri için öncelikle bazı şartlar belirlemektedir. Bu nedenle de ihtiyaç faiz oranları dışında şartlara da önem vermek gerekir.
- Maaş bordrosu ya da düzenli gelir gösteren bir kira belgesi gibi belge
- Eskiden bankalara ödemelerde sorun olmaması
- Bankalara hali hazırda ödeme yapmayı engelleyen bir borç olmaması
- Kredi puanının yüksek olması en az 1400 civarı olması
- Başka bankalardan yakın dönemde kredi çekmemek, yeni başvuru yapıp da onaylanmış olmamak gibi sıralama yapılabilir.
Hangi Banka Faizi İyi
İhtiyaç kredisi faiz oranları içerisinde hangi bankanın iyi olduğunu bulmak için her bankada 48 aya kadar vadeli 50 bin üst limitli kredi değerlendirmesi yapılabilir. Değişme payı da olmakla beraber bu faiz oranlarına bakılabilir. Vakıf Bank Kuruluş Yıl Dönümü Kredisi, en düşük faizle dikkat çekmektedir ve %1,30 faiz oranı vardır. Bu bankadan sonra Halkbank gelmektedir. %1,35 faiz oranı ile Özel Sektör ve Kamu Çalışanlarına İhtiyaç Kredisi veren bankadan taleplerinizi iletebilirsiniz. %1,37 ile düşük faizli kredilerden bir diğeri Ziraat Kredi Paketidir. Ayrıca %1,39 oranla Garanti Bankası, CEPTETEB, HSBC, Türkiye İş Bankası, ING Bank dikkat çekmektedir. %1,45 ile Alternatif Bank kredi veren bir diğer bankadır. %1,47 ile Fibabanka Yıldız Kredi vermektedir. Dijital Kredi ING Bank da faiz oranı %1,64 ile biraz daha yüksek faiz oranına sahiptir. %1,66 ile Şekerbank da diğer bir bankadır. Bu bankalar arasından seçim yaparken masrafları da dahil etmek gerekir.