Anne ve Bebek Arasındaki Duygusal Bağ Nasıl Güçlendirilir?
Anne ve Bebek Arasındaki Duygusal Bağ Nasıl Güçlendirilir? Uzmanların açıklamalarına göre, anne ve bebek arasındaki duygusal bağ, doğumdan önce bebeğin anne rahmine düşmesiyle başladığını söylerler.
Anne ve Bebek Arasındaki Duygusal Bağ Nasıl Güçlendirilir? Bebeğin anne rahminde ihtiyacı olan her şeyi anne kan akışı ile bebeğe vererek dünyaya getirmesidir. Gebelikte başlayan bu bağ, doğum ile yeni bir boyuta gelir. Bu durum annenin tutumuna göre ya azalacaktır, ya da çoğalacaktır.
Anne ve Bebek Arasındaki Duygusal Bağ
Bazı anneler, bebekle arasında kendiliğinden bir bağın kurulacağını düşünmektedir. Doğum yaptıktan sonra bir ümitsizlik olur. Oysa bazı anneler, ile bebek arasındaki bağ doğumdan hemen sonra başlar. Bazı annelerde ise bu bağın kurulması birkaç günü bulmaktadır. Bebek ve anne arasındaki bağın oluşması için bazı yollar bulunur. Örnek verirsek Anne hastanede doğum yaptıktan sonra, annenin kucağına göbek bağı kesilmiş olan bebek hemen verilmektedir. Bu hareket ile bebek ve anne arasında bağın kurulması sağlanır.
Hastaneden eve gelince, bebek ve anne arasında bu bağın gelişmesi için, anne bebeğine sarılması gerekir. Bebek ve anne arasındaki ten dokunması bağın güçlü olması için çok önemlidir. Bu amaçla bebek kucakta taşınması gerekir. Bebek ağladığı vakit hemen, alıp emzirin. Bebek emerken elleriyle size dokunmaya çalışacak ve buna izin verin. Bebekle konuşmaya bakın ve ona şarkılar söyleyin.
Bebek ve anne arasındaki bağ ne kadar erken kurulursa, bebek ve anne arasındaki ilişkilerde daha iyi olur. Bunların oluşabilmesi için annenin ruhsal durumu çok sağlıklı olması gerekir. Bir çok anne doğum yaptıktan sonra depresyona girer ve agresif olurlar. Bu durum bebek ve anne arasındaki ilişkilerin bozulmasına neden olur. Bu durumlarda anne eşinden veya yakınlarından destek alması gerekir. Bu desteklere rağmen annedeki bu durum devam ediyorsa bir doktordan destek alması gerekir. Babalarda bebekleriyle ilgilenerek bir bağ oluşturması gerekir. Babaları ve anneleriyle güçlü bir bağ kuran bebekler ileride çok güçlü ilişkiler içerisinde olurlar.
Bebek için 1 yaş beslenme yönünden çok önemlidir. Bu yaşlarda bebekte beslenme bozulursa ileriki yaşlarda da beslenme bozuklukları meydana gelir. Bebeğe sevgi ve şevkat gösterilmesi gerekir. Bebekle devamlı olarak temas halinde olunması gerekir. Bebekle en iyi temas emzirme anında olmaktadır. Bebek anneye dokunmaya çalışır ve anne de buna karşılık vermesi gerekir.