Eğitim

Sadece Üniversite Okumak İş Bulmak İçin Yeterli Mi?

Sadece Üniversite Okumak İş Bulmak İçin Yeterli Mi? Aslında bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır olacaktır. Günümüzde üniversite okumak bir tercih değil zorunluluk olarak görülmeye başlandı.

Sadece Üniversite Okumak İş Bulmak İçin Yeterli Mi? Gelişen ve değişen dünyada iş bulmak adına rakiplerimizden bir adım önde olmak için üniversite okumak gerekiyor. En azından Türkiye’de böyle düşünülüyor.

Buradaki asıl mesele üniversite okumak değildir. Üniversiteyi sizin gibi binlerce insan okuyor. Buradaki mesele sizin üniversite okurken kendinize ne gibi bir değer kattığınızdır. Gerçekçi düşünmekte fayda vardır. Elinizdeki diploma sizi bir yere kadar idare edecektir. Ama bu yer kesinlikle iş bulmakta sonuçlanmayacaktır. Okuduğunuz üniversite eğer çok da harika değilse muhtemelen özgeçmişinizde yer kaplamaktan öteye gitmeyecektir. Acımasız bir söylem olsa da zamanın getirdiği şartlar maalesef böyledir. Mezun olduktan sonra aldığınız diploma özel sektör tarafından sıfır olarak kabul edilir. Üniversite dönemi boyunca kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ve bölümünüze pratikte ne kadar hakîm olduğunuz ise o sıfırın sol tarafına daha yüksek sayılar koymanızı sağlar. Eğer üniversiteye yeni başladıysanız veya hâlâ üniversite okuyorsanız durumu lehinize çevirmeye vaktiniz var demektir.

Peki Ne Yapmak Gerekiyor?

-Öncelikle diplomanızın size her türlü kapıyı açacağına olan inancınızı bir kenara bırakın. İş hayatında diploma değil tecrübe ve pratik konuşur.

-Kesinlikle yabancı dil öğrenmeniz gerekiyor. Bu durum artık bir tercih değil zorunluluk oldu. Yabancı dil sizi birçok rakibin önüne kolaylıkla geçirecektir. Ayrıca yurt dışında iş fırsatı yakalama şansınızı da arttıracaktır.

-Bir şekilde okuduğunuz bölüm ile ilgili firmalarda çalışmaya veya staj yapmaya çalışın. Okulda verilen teorik eğitim iş hayatında asla yeterli olmayacaktır. Okul bitene kadar bölümünüz ile ilgili ne kadar pratik bilginiz olursa iş bulma şansınız o derece artacaktır. Bu konunun en güzel yanlarından birisi ise birçok kişiyi tanıma fırsatı yakalamış olacaksınız. İş hayatında ne kadar çok kişiyi tanırsanız iş bulma şansınız da o derece artacaktır.

-Bütün bunların yanında sosyal aktivitelere de zaman ayırmaya çalışın. İş hayatında her şeyden anlayan ama iletişim becerisi zayıf, sosyallikten uzak, grup çalışmasından anlamayan asosyal kişiler pek rağbet görmez.

Sonuç Olarak

Diplomayı alarak kapı kapı gezip iş aramak yerine okuduğunuz süre boyunca kendinizi geliştirip aranılan kişi olmaya özen gösterin. Üniversite de kendinizi geliştirmek gün boyunca kafanızı kitaba ve işe gömmek değil sadece vaktinizin belli bir kısmını geleceğinizi inşa etmek için ayırmaktır.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu