Yaşam

Saksıda Gül Nasıl Bakılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Saksıda Gül Nasıl Bakılır? Püf Noktaları Nelerdir? Saksıda gül bakımı için önemli ipuçları bulunuyor. Sulaması, çoğalması ve budanması gül bakımı konusu için en önemli konu başlıklarıdır. Bu makalemizde sizlere saksıda gül bakımı ile ilgili önemli bilgiler vereceğiz.

Saksıda Gül Nasıl Bakılır? Püf Noktaları Nelerdir? sorusunu merak edenler için açıklayıcı bir makale hazırladık. Öncelikle saksıda gül bakımı için önemli ipuçları bulunuyor. Ev bitkisi olarak geçen saksıda gül bakımı, çoğalması ve budanması oldukça önemlidir. Evde gül bakmak istiyorsanız ilk olarak geniş ve derin bir saksı tercihinde bulunmalısınız. Aynı zamanda drenajı iyi olan (hava delikleri olan) bir saksı almalısınız. Saksıda gül bakan kişiler saksı değişimini yaz döneminde iki yılda bir yapmalıdır. Toprağı ilkbahar veya sonbahar da değiştirmelisiniz. Saksıda gül yetiştiriyorsanız yılda 1 kez vitamin takviyesi yaparak bitkinin bağışıklığını güçlendirmelisiniz.

Evde gül bakmak istiyorsanız bu önemli püf noktalara dikkat etmelisiniz. Gül oldukça hassas bitkidir. Bu yüzden gün ışığı, farklı bir cisim ile temas, soğuk ve sıcak hava gibi etkenlerde dikkat edilmelidir. Bu gibi ortamlar da gül bakılmamalıdır. Gül yetiştirirken güneşin konumuna dikkat etmelisiniz. Tomurcuk vermeye başladığında gün içerisinde 5-6 saat güneşten yararlanmasını sağlamalısınız. Bu sayede tomurcuklar daha sağlıklı bir şekilde açmaktadır. Aynı zamanda gülün yanında çıkan otlar düzen olarak temizlenmelidir. Eğer bu otlar temizlenmez ise bitki gelişimi durur.

Saksıda Gül Nasıl Sulanır?

Saksıda gül yetiştirenlerin bir siper merak ettiği konu da “saksıda gül nasıl sulanır?” oluyor. Öncelikle gül yetiştiren kişilerin sulama yapmadan önce toprağın nemini kontrol etmesi gerekiyor. Toprağı ıslatırken eşit bir şekilde sulamaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda oda sıcaklığında bekletilmiş su ile ıslatılması önerilmektedir. Yaz günlerinde 2 kere, kış günlerinde ise seyrek bir şekilde sulanmalıdır. Bunların yanı sıra kışın saksıda gülün bulunduğu ortam 12 derecenin altına düşmemelidir. Güller güneşin altında sulanmayı ve aşırı suyu sevmeyen bir bitkidir.

Saksıda Gül Nasıl Çoğaltılır?

Saksıda gül bakan kişiler gül nasıl çoğaltılır? sorusuna yanıt arıyor. Bunun için güllerin 4 yöntem ile çoğaltıldığını belirtmek isteriz. Tohum, çelik, kökten ayırma ve aşı yöntemleridir. Aynı zamanda tohum ile çoğaltmak hızlı bir çözüm değildir. Bunun için tohumları nemlendirilmiş bir yamuk içerisinde tohumlandırmanız gerekmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu