Grip Ve Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?
Soğuk havaların gelmesiyle görülme olasılığında artış meydana gelen grip ve soğuk algınlığı gerek tıbbi tedaviler gerekse evde yapılabilecek küçük bitkisel kürler ile tedavi edilebilmektedir. Evde yapılan kürler daha çok basit seviyeli grip ve soğuk algınlığı için etkili olmaktadır. Belli bir sürenin üzerinde görülen hastalıklar için mutlaka doktor muayenesinden geçmek gerekmektedir.
Grip Ve Soğuk Algınlığı Bitkisel Çözüm
Grip ve soğuk algınlığını tedavi etmek için kullanılan bitkilerin başında meyan kökü gelmektedir. Doğal antibiyotik özelliği bulunan meyan kökü bakterileri önleyerek virüslerle savaşmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirerek mevsime bağlı soğuk algınlığına karşı fayda sağlamaktadır. Fakat böbrek rahatsızlığı, kalp sorunu ya da tansiyonu olan kişilerin doktor izni olmadan bitkisel tedavileri tercih etmemeleri gerekir. Meyan kökünün yanı sıra ıhlamur, kuşburnu, zencefil, karanfil ve toz tarçın da grip ve soğuk algınlığı tedavisi için etkili olmaktadır.
Grip Ve Soğuk Algınlığı Tedavisi
Soğuk havalarla birlikte bulaşıcı özelliğe sahip olan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar yaygın şekilde görülmektedir. İleri dereceli hastalıklar için doktor muayenesinden geçilmesi yararlı olmaktadır. Doktorlar genellikle ilaç tedavisi uygulayarak hastalığı tedavi etmektedir. Antibiyotik, ağrı kesici, sprey gibi ilaçlar verilmektedir. Ancak bu ilaçların doktor önerisi olmadan kullanılmaması gerekmektedir.
Grip Ve Soğuk Algınlığına Karşı Öneriler
Kan dolaşımının artması amacıyla düzenli olarak hafif tempolu yürüyüşler yapılmalıdır. Özellikle açık ve temiz havada yapılan yürüyüşler kişinin kendini daha zinde hissetmesini sağlamaktadır. Bol miktarda sıvı tüketilmelidir. Özellikle yetişkin kişilerin gün içerisinde altı ile sekiz bardak civarında sıvı tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Yeterli miktarda C vitamini alınmalı, beslenme programı sağlıklı ve bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerden oluşturulmalıdır, gripten korunmak için düzenli beslenilmelidir.